Luonnollinen hampaiden valkaisu

  • 08 Dec, 2021

Luonnollisen valkoiset hampaat

Jokainen meistä haluaa luonnollisen vaaleat hampaat ja raikkaan suun. Hampaat kellastuvat usein myös ihan arkisien ruokailutottumusten seurauksena. Mutta ei hätää, luonnollinen hampaiden valkaisu on täysin mahdollista ja siihen löytyy jopa useampia erilaisia mahdollisuuksia. Yksi mielenkiintoinen tapa ovat rouskuvat hedelmät ja kasvikset. Näistä varsinkin omenan väitetään olevan varsin oiva tuote hampaiden valkaisuun. Se aivan luontaisesti hankaa ruoanjäämät sekä plakkia pois hampaista ja on myös syötynä varsin terve vaihtoehto.

Miten onnistuu luonnollinen hampaiden valkaisu mansikoilla ja ruokasoodalla?

Toinen mielenkiintoinen konsti ovat mansikat ja ruokasooda. Se ei todella kuulosta miltään taikatempulta, mutta yhdistelmänä todella mielenkiintoinen ja tälle ratkaisulle löytyy myös paljon epäilijöitä. Mansikka ja ruokasooda poistavat pinnallista plakkia ja yhteisvaikutus saa aikaan myös valkaisevan vaikutuksen. Näissäkin on se haittavaikutus, että pidemmän päälle vaikutus on enemmän negatiivinen kuin positiivinen. Mansikan hapoilla on taipumus aiheuttaa vahinkoa hammaskiilteelle ja silloin hampaat myös tummuvat helpommin.

Monet juomista vaikuttavat hampaisiin aiheuttaen niihin värjääntymistä. Näitä juomia ovat ennen kaikkea kahvi ja tee sekä viini ja yleensä muutkin virvoitusjuomat. Näiden tuotteiden juomiseen onkin ehdotettu pillin käyttöä, mutta ainakin kahvin tai viinin juominen pillillä kuulostaa jo hyvin mielenkiintoiselta ratkaisulta. Kokeilemalla kuitenkin huomaa, että hampaiden valkaisu ei varsinaisesti ole kyseessä, mutta hyvin yksinkertainen ja luonnollinen tapa saada hampaat pysymään valkoisempana.

Omenaviinietikkaa vai suun huuhtomista vedellä?

Omenaviinietikka toimii samaan tapaan kuin ruokasoodan ja mansikan yhdistelmä. Tosin se toimii jonkin verran kunhan sitä ei käytä säännöllisesti. Omenaviinietikan huono puoli on myöskin sen happamuus, joka pehmentää hammaskiillettä, joten se toimivuus on vähän kuin mansikallakin. Luonnollisin tapa on valkaista hampaita yrittää estää niiden värjääntyminen. Tämä on ihan yksinkertainen konsti, kun huuhtoo suunsa vedellä sen jälkeen, kun on syönyt hapokkaita hedelmiä tai juonut juomia. Vesi puhdistaa hammaskiillettä haposta.