Naisten kosmetiikka

  • 12 Jul, 2018

Kosmetiikka- ja hygieniatuotteet ovat osa arkipäivää. Jokaisen kodista löytyykin varmasti joitakin kosmetiikkatuotteita. Kosmetiikkaan kuuluvat kaikki kauneudenhoitoon käytettävät tuotteet sekä ihmisen välittömästi käyttämät puhdistusaineet, kuten shampoot, pesuaineet ja hammastahna. Kosmetiikka ei olekaan mikään uusi keksintö, sillä naiset ovat meikanneet jo vuosisatoja. Siksi se aiheuttaakin paljon keskustelua nykypäivänä. Lehdet ja netin keskustelupalstat ovat täynnä vinkkejä, vertailuja ja suosituksia erilaisista meikki- ja kosmetiikkatuotteista. Kaikki kosmetiikkatuotteet eivät kuitenkaan sovi kaikille esimerkiksi allergioiden vuoksi. Lisäksi jokaiselle ihotyypille löytyvät nykyään omat tuotteensa, joita käyttämällä saa oman ihon näyttämään mahdollisimman kauniilta.

Parhaat meikkivinkit

Meikkaaminen ja ihonhoito kuuluvat lähes jokaisen naisen arkeen. Parhaat meikkivinkit löytyvät usein netin keskustelupalstoilta, naisten lehdistä ja blogeista. Ne voidaan myös jakaa hyvän ystävän kanssa. Parhaita vinkkejä ovatkin sellaiset, jotka sopivat kaikille ihotyypeille. Esimerkiksi ympäri vuoden on hyvä käyttää meikin alla voiteita, joissa on aurinkosuoja. Tämä kannattaa muistaa myös huulissa, sillä ne voivat myös palaa helposti. Lisäksi meikkituotteet on hyvä valita vuodenajan mukaan. Kesällä meikki voi olla huomattavasti kevyempi kuin talvella. Sopusuhtaisuus on myös tärkeää. Jos silmissä on vahva meikki, kannattaa huulet jättää vaaleammiksi ja päinvastoin.

Lähes jokaisella naisella on kaunis ja persoonallinen meikkipussi, jossa omat meikit säilyvät. Sen muoto ja kuviointi voivatkin kertoa paljon henkilön persoonallisuudesta. Myös se mitä pussi sisältää, riippuu aina naisesta ja hänen tyylistään sekä ihotyypistään. Toiset tykkäävät laittautua enemmän myös arkena. Silloin juhlameikki tarvitsee usein enemmän ehostusta ja on hyvä, jos meikkejä löytyy useampaa laatua. Toiset taas meikkaavat ainoastaan ulos lähtiessään tai juhliin mennessä. Jokaisen meikkipussista olisi kuitenkin hyvä löytyä ainakin perusmeikit, kuten meikkivoide, puuteri, luomiväripaletti sekä ripsiväri.

Ihonhoito ja ihotyypit

Ihomme kaipaa hoitoa päivittäin, sillä sen kautta näkyvät monet muutokset kehollamme. Esimerkiksi näppylät, värin muutokset ja ihon kuivuminen voivat olla merkkejä muutoksista kehossamme. Ihon terveys ja kauneus näkyvät meistä myös ensimmäisenä ulospäin ja siksi sen hoitaminen on erityisen tärkeää. Erilaisia ihotyyppejä ovat normaali iho, kuiva iho, rasvoittuva iho, sekaiho ja herkkä iho. Ihonhoidon tarkoituksena onkin hillitä ihotyypin ongelmia ja tukea sen hyviä puolia. Parhaat meikkivinkit kannattaakin etsiä aina oman ihotyypin mukaan. Monet suosivatkin nykyään luonnonkosmetiikkaa kauneudenhoidossa, sillä se on valmistettu luonnonmukaisista raaka-aineista ja se sopii kaikille ihotyypeille.

Kauneustrendit

Naiset seuraavat yhä enemmän kauneustrendejä näyttääkseen hyvältä ja muodikkaalta. Kauneustrendit muuttuvat vuosittain, aivan kuten muotikin. Joka vuosi tulee uusia trendejä, mutta myös vanhat voivat tehdä paluun. Kauneustrendeihin voi kuulua esimerkiksi tuuheat ripset, ripsienpidennykset ja aurinkopuuterit. Lisäksi erilaiset öljyt ihonhoidossa ja huulilla kuuluvat vaihtuviin trendeihin. Vaikka iso osa naisista seuraakin näitä vaihtuvia trendejä, ei se ole välttämätöntä. Jokaisella on oma persoonallinen tyylinsä meikata, eivätkä kaikki tyylit edes sovi kaikille. Kauneus on aina katsojan silmissä, eivätkä uusimmat kauneustrendit ole aina kaikkien mieleen.