TOP 10 kosmetiikkatuotteet

  • 12 Jul, 2018

Kosmetiikka, kuten meikit ja erilaiset ihonhoitotuotteet, ovat arkipäivää lähes jokaiselle naiselle. Keskiverto nainen käyttääkin varmasti useita kosmetiikkatuotteita päivittäin joko oman ihonsa kunnosta huolehtimiseen tai kasvojensa ehostamiseen. Erilaisia kosmetiikkatuotteita on markkinoilla tuhansia ja jokaisesta kategoriasta löytyy vielä useita vaihtoehtoja ja brändejä. Toisinaan voikin olla vaikeaa löytää juuri ne itselle sopivimmat tuotteet. Koska valikoimaa on niin paljon, ei kaikkea millään voi itselleen hankkia. Jokaisen naisen kosmetiikka-arsenaalista tulisi kuitenkin löytyä tietyt perustuotteet, joihin kannattaa panostaa. Ei ole yhdentekevää, millaisilla tuotteilla esimerkiksi kasvojensa ihoa hoitaa.

Hyvä pohjustus on laadukkaan meikin edellytys

Monet meikkivinkit keskittyvät esimerkiksi silmien tai huulien ehostamiseen ja korostamiseen. Kestävän ja kauniin silmä- tai huulimeikin salaisuus piilee kuitenkin ennen kaikkea meikkipohjassa. Siksi ensimmäisenä kosmetiikan top 10 -listalle pääsee meikkivoide. Meikkivoide kannattaa valita oman ihotyypin mukaan. Kuivaihoiselle sopii hyvin nestemäinen ja kosteuttava meikkivoide, rasvoittuva iho taas kaipaa mattamaisen pinnan jättävää tuotetta. Toisena listalla on meikinpohjustusaine, joka levitetään meikkivoiteen alle. Pohjustusvoide pitää meikin paikoillaan koko pitkän päivän ajan. Myös pohjustusvoiteita on saatavilla eri ihotyypeille. Kestävä ja huolellisesti valittu meikkipohja on onnistuneen meikin edellytys.

Useimpien naisten meikkipussi ei ole suuren suuri. Siksi sinne mahtuvatkin vain välttämättömimmät tuotteet. Hyvien pohjustustuotteiden lisäksi meikkipussista olisi hyvä löytyä jonkinlainen contour-paletti, jonka avulla kasvojensa hyviä puolia saa helposti korostettua ja huonoja puolia taas varjostettua. Contour-tuote onkin top 10 -listalla kolmantena. Näitä tuotteita on saatavilla sekä voidemaisina että puuterimaisina. Neljäntenä listalta löytyy kulmakynä. Hyvin ja huolellisesti meikatut kulmakarvat viimeistelevät meikin kuin meikin ja tekevät kokonaisuudesta huolitellun. Viidentenä tuotteena listalle pääsee tietysti ripsiväri, joka kehystää kauniisti silmiä.

Värimeikeilläkin on paikkansa

Perusmeikkien lisäksi meikkipussi sisältää usein niin sanottuja värimeikkejä. Nimensä mukaisesti ne ovat usein värikkäitä tuotteita, joiden avulla kasvoille saadaan väriä ja pirteyttä. Tällaisiin meikkeihin kuuluvat esimerkiksi luomivärit ja huulipunat. Värimeikit eivät välttämättä ole käytössä päivittäin, mutta silti muutamaan tuotteeseen kannattaa panostaa, jotta tarvittaessa omaan lookiin saisi helposti päivitystä. Kuudentena tuotteena top 10 -listalla onkin siis luomiväripaletti. Hyvästä paletista löytyy vähintään kolme yhteensopivaa sävyä: yksi vaalea sävy korostusten tekemiseen, yksi perussävy liikkuvalle luomelle levitettäväksi ja yksi tumma sävy varjostusten ja smoky eyes -efektin luomiseksi. Valikoimaa on näissäkin pilvin pimein ja jokainen voi valita itselleen mieluisimman värin. Seitsemäntenä tuotteena listalta puolestaan löytyy oman ihon sävyyn sopiva huulipuna.

Ihonhoito on tärkeä osa kaunistautumista

Kauneus ei ole kiinni ainoastaan meikistä tai meikkipussin sisällöstä. Ihonhoito ja -puhdistus ovat aivan yhtä tärkeitä kaunistautumisen kannalta kuin meikitkin. Siksi kahdeksantena listalta löytyy oman ihotyypin mukaan valittu puhdistusaine kasvoille. On tärkeää poistaa meikki ja muut epäpuhtaudet kasvoilta aamuin illoin sellaisella tuotteella, joka ei kuivata kuivaa ihoa tai jätä rasvoittuvaa ihoa kiilteleväksi. Yhdeksäntenä listalta puolestaan löytyy kasvovesi, jonka avulla viimeistelet kasvojesi puhdistuksen. Viimeisenä, mutta ei suinkaan vähäisimpänä, löytyy listalta omalle ihotyypille ja iälle sopiva kosteusvoide. Etenkin kuivaa tai ikääntyvää ihoa on muistettava kosteuttaa tarpeeksi usein.