Luontaiskosmetiikka

Ihosi voi paremmin

Miten syntyy luontaiskosmetiikka?

Raaka-aineista, jotka ovat mahdollisimman luonnollisia, syntyy luontaiskosmetiikka. Tuotannossa huomioidaan sekä eettisyys että ympäristöystävällisyys ja niiden pitää olla huomioitu valmistuksesta hävittämiseen. Tällaiset tuotteet tunnistaa parhaiten niiden sertifikaateista. Kun tarjolla on luonnonkosmetiikka netistä, on tarkistettava se, että tuotteella on sertifikaatti. Muuten ne eivät välttämättä täytä kriteereitä. Sertifikaatteja on useampia ja niitä ovat ainakin seuraavat: BDIH, Cosmos Organic, Ecocert, NaTrue sekä Soil Association. Sekin on huomioitava, että on myös tuotteita, joita ei ole sertifioitu, vaikka ne täyttäisivät sertifiointivaatimukset.

Mitä luontaiskosmetiikka sisältää?

Luontaiskosmetiikka sisältää kasviuutteita, erilaisia öljyjä kuten kasvi- ja eteerisiä öljyjä, vahaa sekä mineraaleja. Näiden lisäksi on superfoodia jauhettuna ja savea. Hankkimalla luonnonkosmetiikka netistä on hyvä myös muistaa, että niissä saattaa olla myös eläinperäisiä aineita kuten hunajaa, lanoliinia, maitoa tai mehiläisvahaa. Yleensä tuotetiedossa on maininta, jos se on täysin vegaaninen. Myös mineraalimeikit puhuttavat jatkuvasti, koska niiden väitetään olevan puhdasta luonnonkosmetiikkaa. Valitettavasti näin ei aina ole ja siksi niille herkempi iho saattaakin reagoida. Niistä löytyy paljon myös hajusteita sekä ympäristölle haitallista EDTA:ta.

Me ja tietysti Naisten kosmetiikka haluamme tarjota asiakkaillemme parhaimmat tuotteet. On selvää, että tuotteet hyvin usein jakavat mielipiteitä ja aina luonnonkosmetiikka ei saa varauksetonta hyväksyntää. Tuoteselosteista onkin nähtävissä, onko tuotteessa paljonkin luonnollisia ainesosia vai mistä ne koostuvat. Sekin on otettava huomioon, että osa brändistä, jotka valmistavat sertifioituja tuotteita, saattavat valmistaa myös ihan tavallisia tuotteita. Kaikkea ei pystytä sertifioimaan, vaikka ne onkin niin luonnollisia kuin mahdollista. Tämä kosmetiikan suunta on kuitenkin hyvä ja vaihtoehtoinen valinta. Ja siksi me haluamme siitä sinulle kertoakin. Näiden tuotteiden valmistusta säätelevät ihan samat lait kuin muutakin kosmetiikkaa. Ja sekin on muistettava, että niitä tuotetaan eläimiä kunnioittaen edes eläinkokeita ei näillä tuotteilla tehdä. Sen kieltävät kriteerit.

Millaista on luonnonkosmetiikan valmistus?

Luonnonkosmetiikan valmistus tarkoittaa, että raaka-aineita prosessoidaan mahdollisimman vähän sekä toivottavaa on, että ne ovat mahdollisimman luomua. Luomupitoisuuksien mittaamisessa onkin eri sertifikaattien välillä eroja. Joissakin lasketaan vesi mukaan ja toisissa taas ei. Raaka-ainevalikoima on valitettavan rajallinen ja se asettaa haasteita. Ne on ensin viljeltävä mieluusti luomulaatuisena tai kerättävä talteen täysin luonnonvaraisilta alueilta. Siinä on tuotannolle haastetta kerrakseen. Osa raaka-aineista tulee elintarviketeollisuuden ylijäämänä. Luonnonkosmetiikka hiustuotteet ovat edullisia perustuotteita, jotka toimivat hyvin ja hiukset tuntuvat pesun jälkeen pehmeiltä. Tarjolla onkin todella mainio kattaus shampoista hiusnaamioihin. Käyttömukavuus niissä onkin hyvä.

Kielletyt raaka-aineet luonnonkosmetiikan valmistus määrittelee hyvin tarkasti. Näitä aineita ovat muun muassa keinotekoiset hajusteet, synteettiset väriaineet, petrokemian tuotteet, silikoniyhdisteet, eläinrasvat, parabeenit sekä säilöntäaineet. Ideana on, että tuotteessa on mahdollisimman vähän aineita, jotka ärsyttävät ihoa tai luontoa. Tuotteen pitää olla hyvin luonnossa hajoava. Luonnonkosmetiikka meikki antaa ihon hengittää ja ne pysyvät iholla kuin mikä tahansa meikkituote sekä levittyvät hyvin. Meikistä tulee luonnollisen kaunis ja täydellinen. Tuotteita löytyy meikkivoiteina, puutereina, poskipunina sekä sävyttävinä päivä- ja peitevoiteina. Näiden lisäksi on tuotteita korostukseen ja luomiväreistä ripsiväreihin. Näillä tuotteilla onnistuvat juhlameikit aivan samalla tavoin kuin muullakin kosmetiikalla.

Luontaiskosmetiikka
Luontaiskosmetiikka

Luontaiskosmetiikka meikin pohjustukseen

Kuten kaikessa meikkaamisessa, pohjustus meikin teossa on kaiken a ja o. Luontaiskosmetiikka ei jää tässä yhtään huonommaksi, vaan näistä tuotteista löytää samalla tavoin primereita eli pohjustustuotteita. Ne tasoittavat ihon luonnollista epätasaisuutta sekä väriä. Lisäksi ne antavat meikille paremman keston ja vievät iholta tarpeettoman kiillon pois. Kun iho näyttää kuulakkaan kauniilta, meikki on hyvin onnistunut. Pohjustustuotteet ovat puutereita tai voidemaisia. Pohjustuspuuteri sopii erinomaisesti rasvaisemmalle iholle, koska se tuo iholle mattapinnan eikä rasvaisuus pääse kiiltämään lävitse. Luonnonkosmetiikka meikki antaa hyvin kuulakkaan ja luonnollisen tunnun iholle. Se ei tunnu raskaalta, koska iho pääsee hengittämään sen alla. Luonnon kosmetiikan hyviä puolia ovat niiden öljyt, jotka toimivat iholla luonnolliseen tapaan.